- 500 g naut
- 4 catei usturoi
- 3 lg tahin (sos de susan)
- 4-5 lg zeama de lamaie
- 3 lg ulei de masline
- chimen si boia
- sare
Mod de preparare:
Nautul se lasa peste noapte la inmuiat.
Dimineata se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce a fiert, se pune in vasul de la mixer cu usturoiul, tahinul, zeama de lamiae, uleiul si codimentele si face o pasta.
Se poate servi asa sau cu ceapa calita cu bullion (asemanator cu fasolea batuta).
Notite:
Am mancat de multe ori humus la restaurante libaneze si am vrut sa incerc acasa. Dupa ce am cautat mult timp tahinul am avut o incercare esuata. Dar am continuat sa caut retete si am ajuns sa fac reteta de mai sus care imi place foarte mult.
Vor iesi 6 portii. Valori nutritionale:
calorii | proteine | lipide | carbohidrati | |
total | 2224.7 | 102.5 | 69.3 | 309.8 |
per portie | 371 | 17.1 | 11.6 | 51.6 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu