Paine "rosie"

Ingrediente:
- 1 kg faina de secara
- 50 g drojdie
- 1 lingura ulei
- 2 linguri bulion
- 5 lingurite ulei picant
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, se adauga lingura de ulei, sarea si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute. Am facut 5 baghete si o paine.
Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu un sos facut din uleiul picant si bulion. Se coace 30-40 minute.
Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.
Vor iesi 5 chifle si 1 paine (echivalentul a 5 chifle). Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 3672.5 94.2 20.9 759
per chifla 367.3 9.4 2.1 75.9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu