Chifle de secara

Ingrediente:
- 500 g faina de secara
- 25 g drojdie
- 300 ml apa
- 1 lingura ulei
- sare
- patrunjel uscat

Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua.
Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga si uleiul, sarea, patrunjelul uscat si se framanta coca.
Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 5 minute.
Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.
Vor iesi 8 chifle. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 1881.3 47.1 16.5 377.5
per portie 235.2 5.9 2.1 47.2

2 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Va rog, daca se poate, sa specificati si cantitatea de apa. As vrea sa incerc reteta dar nu pe bajbaite. Multumesc tare mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am modificat acum reteta si am trecut cantitatea de apa. Nu am vazut mesajul mai devreme, scuze.

      Ștergere