- 500 g faina neagra
- 25 g drojdie
- 1 plic praf de copt
- 2 lg ulei
- 1 lg susan
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga si uleiul, susanul, sarea, praful de copt si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute. Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei.
Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.
Notite:
Am luat faina pentru paine neagra. Ambalajul m-a atras si m-a convins sa incerc acest tip de faina, dar dupa ce am incercat prima paine, am mai cumparat cateva pungi.
Va iesi 1 paine, aproximativ 20 felii. Valori nutritionale:
calorii | proteine | lipide | carbohidrati | |
total | 1963.6 | 59.9 | 26 | 374.9 |
per felie | 98 | 3 | 1.3 | 18.7 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu