Paine cu cascaval

Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 pahar apa
- 1 plic praf de copt
- 25 g drojdie
- 300 g cascaval ras
- 2 linguri ulei
- sare

Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga uleiul, sarea, cascavalul, praful de copt si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute.
Se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute. Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei. Se coace 30-40 minute.
Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.
Va iesi 1 paine, aproximativ 20 felii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 2887.3 119.6 91.1 387.5
per felie 144 6 4.6 19.4

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu