brazda de ciocolata

Ingrediente:
- 150 g faina
- 1 praf de copt
- 90 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar
- 50 g ciocolata menaj
- 130 ml apa
- 1 ou
- sare
- 100 g crema de ciocolata in doua culori

Mod de preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul pana amestecul devine pufos. Ciocolata mesaj se topeste, se raceste si se amesteca cu untul pana se incorporeaza complet, apoi se adauga oul si se amesteca bine. Se pune faina treptat, alternand cu apa. Dupa ce aluatul e gata se pune in tava unsa si tapetata cu faina.
Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se taie in doua parti inegale. Parte mai mare se unge cu crema de ciocolata, iar blatul ramas se sfarama si cu el se acopera prajitura, apasand usor. Se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru o ora.

Vor iesi 6 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 2301 27.1 110.7 300.2
per portie 383 4.5 18.5 50

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu