Tort de Craciun

Ingrediente:
- 1 pahar faina
- 200 g unt 60%
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 100 ml lapte 1.5%
- 50 ml lichior de migdale
- 150 g zahar
- 50 g praf de ciocolata calda
- sare
Ingrediente pentru crema:
- 1 pahar mic faina
- 30 g unt 60%
- 2 oua
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
- 120 g gem de visine
- nuca de cocos pentru ornat
- figurine din pasta de lapte praf
- o floare artificiala

Mod de preparare:
Se topeste untul si se amesteca cu laptele si lichiorul. Se adauga faina, sarea, zaharul, ouale si praful de copt si se amesteca bine, apoi se pune praful de ciocolata si se amesteca. Compozitia se pune in tava de cuptor pe foaia de copt si se coace la foc moderat. Dupa ce s-a copt se lasa la racit 30 minute, apoi se taie in patru.
Intre timp se face crema. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina, laptele si esenta de vanilie si se pune la foc mic. Se amesteca pana se ingroasa, dupa aceea se adauga untul si se amesteca in continuare. Se opreste focul si se lasa la racit. Un sfert din crema se pastreaza intr-un castron separat, iar restul se amesteca cu gemul de visine.
 Se pune primul blat, se unge cu crema cu visine, se pune blatul urmator si se unge cu crema de visine. Se continua in acelasi mod cu urmatoarele doua blaturi.
Se unge tot tortul cu crema simpla, apoi se presara nuca de cocos. Se aseaza figurile realizate din pasta de lapte praf si floarea artificiala.

Vor iesi 8 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 4614.3 94.6 189.1 618.9
per portie 576.8 11.8 23.6 77.4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu