Paine cu masline

Ingrediente:
- 500 g faina alba
- 25 g drojdie
- 1 praf de copt
- 1½ lg pasta de masline
- 2-3 lg ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga si uleiul de masline, pasta de masline, sarea, praful de copt si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute.
Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei.
Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.

Notite:
Se pot pune si felii de masline, arata foarte bine si gustul de masline e mai pronuntat.

Va iesi 1 paine, aproximativ 20 felii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 2142.4 54 38 386.5
per felie 107 2.7 1.9 19.3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu