Paste Bel Laban

Ingrediente:
- 200 g paste integrale
- usturoi
- 200 g iaurt
- 1 lingurita ulei
- boia
- sare
Mod de preparare:
Se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la scurs. Intre timp se caleste usturoiul pisat in ulei, se da focul la minim si se adauga iaurtul, sarea si boiaua. Dupa ce s-a amestecat foarte bine, se ia de pe foc si se toarna peste paste si se amesteca. Se serveste calda.
Notite:
Este o reteta siriana.
In Siria, in mod traditional, pastele se gatesc in 3 moduri: cu iaurt (Bel Laban), cu branza (Be Jebneh) si cu carne (Be Lahmeh).

Vor iesi 4 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 776.4 30.6 8.8 143.8
per portie 194.1 7.7 2.2 36

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu