Tarta cu fructe

Ingrediente:
- 230 g unt 60 %
- 1 ou
- 2 pahare faina
- ½ pahar zahar
- sare
- 2 plicutele Vege-gel
- struguri, mandarine, 1 piersica
Ingrediente pentru crema:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 500 ml lapte 1,5 %
- 20 g unt 60 %
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu untul, sarea, oul si zaharul. Se framanta bine si se pune in tava de tarta, care in prealabil a fost una si tapetata cu faina. Se da la cuptor.
Intre timp se face crema. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina, laptele si esenta de vanilie si se pune la foc mic. Se amesteca pana se ingroasa, dupa aceea se adauga untul si se amesteca in continuare. Se opreste focul si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit si aluatul se pune crema si bucatelele de fructe. Se prepara gelatina vegetala si se pune peste fructe. Se lasa la frigider aproximativ 2 ore.
Notite:
Am folosit gelatina vegetala de la dr. Oetker.
 

Vor iesi 8 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 4939.7 110.5 186.4 704.5
per portie 617 13.8 23.3 88.1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu