Herera vegetariana

Ingrediente:
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov ras
- o conserva cuburi de rosii
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 2 tije de telina
- 50 g naut din conserva
- 2 linguri faina
- fidea
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita scortisoara
- ½ lingurita ghimber praf
- sare si piper
Mod de preparare:
In 2-3 linguri de ulei se caleste morcovul si dovlecelul. Intre timp, in robotul de bucatarie se face un sos din rosii, ceapa, condimente, patrunjel, telina. Sosul se pune peste legumele calite, se amesteca si se adauga 1,5 l apa. Se lasa la fiert 30 minute.
Folosind in continuare robotul se amesteca 200-300 ml apa cu faina. Amestecul se toarna in cratita, se adauga nautul, fideaua si se fierbe.

Notite: Herera este o supa arabeasca care se mananca des in perioada ramadanului.

Vor iesi 8 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 587.7 16.8 23.1 81.3
per portie 73 2.1 2.9 10.2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu