Ciorba de burta

Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapa
- ½ legatura patrunjel
- 4 ciuperci pleurotus
- smantana dupa gust
- usturoi pisat dupa gust
- 1 ou
- otet dupa gust
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert, intregi, morcovul, patrunjelul si ceapa. Intre timp se oparesc ciupercile si se lasa la scurs, apoi se taie in fasii subtiri. Dupa ce au fiert legumele, se scot din apa si se arunca. Se scot si 2-3 polonice de supa si se lasa la racit. In supa se adauga ciupercile, apoi se lasa la fiert cateva minute. Intr-un castron se bate oul cu smantana, se adauga sare, usturoi si supa racita si se amesteca foarte bine. Apoi se adauga treptat in supa de pe foc, se pune si otetul si se amesteca. Ciorba se mai lasa pe foc 1-2 minute.

Notite: am facut ciorba de burta dupa ce am mancat la restaurantul vegetarian din Constanta. Nu ma gandeam ca "se poate", dar se poate si e dementiala.

Vor iesi 4 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 481.7 15.9 38.3 21.5
per portie 121 4 9.6 5.4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu