Paine picanta

Ingrediente:
- 1 kg faina
- 1 plic praf de copt
- 500 ml apa
- 50 g drojdie
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita marar
- 1 lingurita patrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga si uleiul, sarea, praful de copt, condimentele si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute. Se coace 30-40 minute.
Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.
Vor iesi 2 paini, aproximativ 40 felii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 3853.4 111 21.8 782.9
per felie 96 2.8 0.5 19.6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu