Paine cu bere

Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 pahar bere blonda
- 25 g drojdie
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in bere si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga uleiul, sarea, praful de copt si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute. Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei. Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.

Va iesi 1 paine, aproximativ 20 felii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 1953.8 56.1 5.5 396
per felie 97.7 2.8 0.3 19.8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu