Tort sac de bani

Ingrediente pentru blat:
- 3 banane
- 2 oua
- 2 pahare faina
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- sare

Ingrediente pentru crema:
- 2 oua
- 140 g zahar
- 100 g faina
- 350 ml lapte 1,5 %
- esenta de vanilie
- 1 conserva de ananas

Ingrediente pentru ornat:
- frisca
- cacao si ciocolata rasa
- bani de ciocolata de diverse marimi

Mod de preparare:
Se piseaza bananele si se adauga zaharul, vanilia si ouale. Se amesteca bine, apoi se adauga untul, faina si praful de copt. Se mixeaza toate, apoi se pun intr-o tava (in care e pusa hartie de copt). Se lasa la cuptor 30-40 min. Dupa ce s-a racit blatul se decupeaza cu atentie in forma de sac, apoi se taie in doua.
Intre timp se face crema. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina, laptele si esenta de vanilie si se pune la foc mic. Se amesteca constant pana se ingroasa. Se opreste focul si se lasa la racit.
Se pune pe tava blatul, se insiropeaza cu sirop din conserva de ananas, se unge cu crema de vanilie. Deasupra se pun bucatele de ananas.
Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. 
Am fost sfatuita sa imbrac tortul in frisca amestecata cu cacao si ciocolata rasa pentru a avea textura de sac. Am urmat sfatul si a iesit foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu