Paine alba cu busuioc

Ingrediente:
- 500 g faina alba
- 1 lg boia
- 25 g drojdie
- 1 plic praf de copt
- 2 lg ulei
- 1 lg chimen
- 1½ lg busuioc
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga si uleiul, boiaua, busuiocul, sarea, praful de copt si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute.
Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei si se presara chimenul.
Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.

Notite:
Imi place painea si fac deseori. Nu am masina speciala si desi acum cateva luni vroiam, acum nu mai vreau. Imi place sa framant coca si sa astept sa creasca. Imi place sa trec prin toate etapele, nu sa pun totul intr-o masina...

Va iesi 1 paine, aproximativ 20 felii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 1961.4 55 15.9 392.1
per felie 98 2.8 0.8 19.6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu