Paine neagra cu chimen

Ingrediente:
- 1 kg faina neagra
- 50 g drojdie
- 2 pahare sifon
- 1 plic praf de copt
- 2-3 lg ulei masline
- 1 lg chimen
- 1 lingurita salvie
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se amesteca. Faina se intinde intr-un castron mare si se fac adancituri. In adancituri se pune uleiul, chimenul, salvia, sarea si praful de copt. Se framanta bine coca si se lasa la dospit 40 minute.
 Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 30-40 minute. Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei si se presara chimen.
 Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.
Vor iesi 2 paini, aproximativ 40 felii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 3935.8 118 53.5 750
per felie 98 3 1.3 18.8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu