- 225 g faina integrala (self-rising flour)
- 1 ou
- 120 ml lapte semi degresat
- 30 g curmale
- 35 g unt 82%, la temperatura camerei
- 1 lingura praf de copt
Am ales faina integrala, dar varianta self-rising pentru ca e mai potrivita pentru acest tip de prajitura. Daca vreti sa incercati cu faina alba sau jumatate alba si jumatate integrala, recomand tot faina self-rising.
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate si se adauga untul. Se incorporeaza untul frecand intre degete.
Dupa ce s-a amestecat tot untul, se adauga treptat oul batut cu lapte. Se pastreaza putin ou pentru a unge scones-urile inainte de a le baga in cuptor.
Dupa ce s-a incorporat bine, se intinde o foaie pe masa presarata cu faina.
Se taie forma prin apasare, fara a roti, asa vor creste uniform.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei. Au iesit 7.
Se ung cu oul pastrat si se dau la cuptor.
Sunt gata in 10-15 min, cand au devenit aurii. Se scot din tava si se lasa pe un suport de racire. Pentru a fi mai moi, se pot acoperi cu un servet de bucatarie.
Se servesc cu frisca sau smantana f groasa (clotted cream) si gem.
Vor iesi 7 scones. Valori nutritionale:
calorii | proteine | lipide | carbohidrati | |
total | 1326.5 | 42.8 | 42.4 | 183.0 |
per scone | 189.5 | 6.1 | 6.1 | 26.1 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu