Yayla corbasi

Ingrediente:
- 100 g orez
- 200 g iaurt 2.8%
- 20 g unt 60%
- 1 ceapa mica
- 1 lingura faina
- 1 galbenus
- 1 lingurita menta uscata
- piper, sare
Mod de preparare:
Se caleste ceapa in unt pana devine aurie, apoi se adauga orezul si apa si se lasa la fiert. Intre timp se amesteca iaurtul cu galbenusul, faina si condimentele.
Dupa ce a fiert orezul, se da focul mai mic. Iaurtul se amesteca cu cateva linguri de supa, apoi se adauga toata compozitia peste orez si se mai lasa cateva minute la foc mic. Nu trebuie sa clocoteasca.
Vor iesi 4 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 709.8 21.9 24.3 100.5
per portie 177.5 5.5 6.1 25.1

2 comentarii: