Salata de vinete

Ingrediente:
- 4 vinete
- 1 galbenus
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g ceapa
- sare

Mod de preparare:
Vinetele se spala si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Apoi se pun la cuptor pe o tava cu gaurele, care permite trecerea aerului.

Se intorc de 2-3 ori. Dupa ce sunt coapte, cam la o ora si jumatate, se scot din cuptor si se lasa la racit pentru 20 min.

Cand se pot manevra usor, se decojesc.

Se scurg foarte bine in palme sau se pot lasa la scurs intr-o strecuratoare cateva ore. Se adauga galbenusul, sarea si uleiul si se amesteca cu mixerul sau la robot. Se adauga ceapa tocata marunt si se amesteca cu lingura.


Vor iesi 2 portii. Valori nutritionale:

caloriiproteinelipidecarbohidrati
total369.46.126.132
per portie184.731316

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu