- 500 g faina
- 1 plic drojdie
- 1 ou
- 100 ml lapte 3.6%
- 50 g zahar
- 1 lingura ulei
- 50 g stafide
- miere
Mod de preparare:
Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia, apa si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga si uleiul, oul, laptele, zaharul si se framanta coca. Se lasa la dospit 40 minute, acoperita cu un prosop curat.
Se amesteca din nou si se lasa la dospit inca 40 minute, acoperita cu prosopul. Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute. Se face putina coca din faina cu apa, se formeaza siragul care se pune deasupra buns-urilor.
Se coc la foc potrivit pentru 15-20 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor. Imediat dupa ce au fost scoase din cuptor se ung cu miere.
Vor iesi 4 portii. Valori nutritionale:
calorii | proteine | lipide | carbohidrati | |
total | 2496.2 | 63.3 | 19.1 | 512.7 |
per portie | 624.1 | 15.8 | 4.8 | 128.2 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu